קבוצת ביטוח
קבוצת ביטוח

סיכוני סייבר לעסקים

מהם האיומים המרכזיים שניצבים בפניך?

מספרם ההולך וגדל של איומי סייבר בעולם, המנצלים פרצות נתונים לצורך התקפות כופר והשתלטות על נתוני החברה או הלקוחות, עלולים להוביל להפסדים כספיים משמעותיים, לנזק למוניטין ולסיבוכים משפטיים. הבנת האיומים המרכזיים חיונית לצורך יישום אמצעי אבטחה יעילים לכל ארגון, בכל גודל, בעיקר בעידן הקניות המקוונות.

בשנת 2024, נרשם היקף שיא של מתקפות סייבר. רבים מהארגונים שנפגעו לא דיווחו על המתקפות מסיבות שונות, החל משמירה על המוניטין וכלה ברצון למנוע מידע על פרצות בארגון. ההערכות מדברות על פגיעה בהיקף של 8 טריליון דולר, כאשר השנה צפויה עלייה של 15% במתקפות.

על פי IBM's X-Force Threat Intelligence Index, איומי הסייבר המרכזיים הם עדיין הכופרות, הפישינג והמתקפות על שרשרת האספקה. מתקפות הסייבר הסיניות עמדו בראש רשימת הסיכונים על הממשל האמריקני ועל מערכות הטלקומוניקציה האמריקניות.

כופרות

ההערכות הן שמספרן של תקיפות הסייבר, שנועדו לצורך קבלת סכומי כופר בתמורה לשחרור התקיפה, הגיע לכ-200 מיליון במחצית הראשונה של 2024 לבדה. מתקפות הכופרה מתבצעות באמצעות תוכנות זדוניות, הגורמות לשיבוש ביכולת להגיע לנתוני החברה וכך גורמות לפגיעה בפעולותיה ולהפסד כספי.

פישינג

כדי לחדור לקרביים של חברות וארגונים, פושעי סייבר משתמשים במיילים, בהודעות או באתרי אינטרנט מזויפים, על מנת להערים על עובדים כך שיחשפו מידע רגיש, כגון אישורי התחברות או נתונים פיננסיים. טעויות אנוש אלה הופכות את הצורך להעצים את מודעות העובדים למתקפות סייבר לקריטי מתמיד. במצב זה, עובדים או קבלנים שיש להם גישה למערכות החברה הופכים למעין "חכה" לגניבת נתונים, שמות לקוחות, סודות מקצועיים ועוד.

תוכנות זדוניות (מאלוור)

מאלוור הם וירוסים שתוקפים את מערכת ה-IT ומבצעים פעולות לא מורשות. הדבר יכול להתבצע על ידי הורדה אוטומטית של תוכנות זדוניות למחשב של אדם, כשהוא גולש באתר נגוע.

התקפות על שרשרת האספקה

במקרים רבים, פושעי הסייבר מנצלים צד שלישי של חברות וארגונים – בהם ספקים או שותפים – כדי להשיג דרכם גישה עקיפה לרשת של חברה ולשבש אותה. מכאן, שנדרשים בקרה ופיקוח גם על אבטחת הסייבר של ספקים.

ניצול פרצות מידע

סיסמאות חלשות, תוכנות לא מאובטחות ובעיות נוספות מסוג זה מאפשרות לנצל פרצות ולהגיע למידע רגיש של החברה או של לקוחותיה. מסיבה זו, נהוגות כיום רגולציות שנועדו למנוע פרצות מידע, אשר מחייבות את הארגון בהגנה טובה. רשלנות בנושא זה יכולה לגרור קנסות כספיים, תביעות משפטיות ופגיעה במוניטין.

הפרעות לרשתות החברה

התקפות שאינן מיועדות לצורך גניבת מידע נקראות התקפות DDoS. הן מבוצעות באמצעותיצירת הפרעות תפעוליות לארגון, על ידי השבתת השרתים או הרשתות, כדי לפגוע בפעילות העסקית, במוניטין וטבאמון הלקוחות.

סיכוני סייבר פנימיים בארגון

הכוונה הינה לסיכונים שנגרמים לארגון על ידי עובדים, בהווה או לשעבר, שיש להם גישה למערכות ה-IT הארגוניות, לעיתים בתמימות או בגלל הכשרה לקויה. בין הסיכונים הללו נמנים:

חבלה של עובדים: הונאות, גניבת מידע ונתונים, "דיג" של עובדים.

גישה לא מורשית: הרשאות גישה לא מתאימות למערכות עלולות לגרום לפריצת מערכות האבטחה.

התקנים חשופים: מתרחש עקב גישה לא בטוחה לשרתי הרשת או הגנה לא מספקת עליהם. הדבר יכול לקרות גם בשוגג, כאשר אנשים שאינם מורשים נכנסים לרשת דוא"ל חסויה או בגלל עובד שהשאיר מחשב נייד במקום חשוף.

שימוש במחשבים אישיים של העובדים: הדבר עלול להוביל לאבטחה לקויה, שתאפשר להאקרים לחדור למערכת הארגון. בנוסף, תוכנות זדוניות שנמצאות במחשב של העובד עלולות להדביק את הרשת הארגונית.

כך תגנו על העסק שלכם

כדי להפחית את סיכוני הסייבר לעסק, יש צורך בהשקעה בכלי אבטחת סייבר חזקים, בעדכון תוכנה באופן קבוע ובעריכת הדרכות לעובדים, כולל הדמיית התקפות סייבר על הארגון ודוגמאות אפשריות לפישינג. בנוסף, על הארגון לפתח תוכנית תגובה לאירועי סייבר, כדי למזער את תוצאות המתקפות.

לצד אמצעי אבטחה אלה, חשוב לרכוש ביטוח סייבר, שהופך במצב הנוכחי לאחד הביטוחים החשובים ביותר עבור כל עסק, בכל גודל, –שפעילותו מושתתת על מערך מחשוב דיגיטלי. ביטוח סייבר מעניק הגנה וכיסוי ביטוחי לכל סוגי תקיפות הסייבר, שעלולות להתבטא בגניבת מידע, בשימוש לרעה במידע, בגניבת זהויות ועוד.

ביטוח סייבר נועד לענות על סיכוני הסייבר השונים: כיסוי לאובדן של מסד הנתונים של החברה, כיסוי לנזק שנגרם למערכות הדיגיטליות, כיסוי ניהול אירוע סייבר (כולל צוותי מו"מ עם האקרים), כיסוי נזקים כספיים שנגרמו לארגון (כולל קנסות רגולטוריים)ונזקים שנגרמו לצד שלישי בעקבות אירוע הסייבר (לקוחות, ספקים, נזקי מוניטין), אחריות במקרה של תביעות צד ג', כיסוי בגין אובדן הכנסות בגלל היעדר גישה למאגרי המידע לאחר תקיפת סייבר, שירות ייעוץ וליווי טכנולוגי, בקרת אשראי וזהויות גנובות. ועוד.

קבוצת גור מתמחה בביטוחי סייבר לעסקים

כקבוצת הביטוח הגדולה בישראל, שאינה בבעלות אחת מחברות הביטוח, מציעה גור בין שלל שירותיה גם מעטפת הגנה מפני מתקפות סייבר. החבילה כוללת, בין היתר, ביטוח סייבר ומוקד תמיכה ,24/7 המספקים מענה לאירועי סייבר שונים. עם יותר מ-35 שנות ניסיון, למעלה מ-80,000 לקוחות מרוצים וצוות של 200 מומחים, החברה שלכם תימצא בידיים הבטוחות ביותר, עם ביטוח סייבר משוכלל וליווי עסקי מקיף בכל מקרה של אירוע סייבר.

לפרטים נוספים ולקביעת פגישת ייעוץ: *2986.

קבוצת הביטוח הפרטית הגדולה בישראל

פתרון ביטוחי ופיננסי מקיף

כיסויים ייחודיים לכל מצב

100% שקיפות ומחויבות ללקוח