ביטוח סייבר לעסקים

פס

    רוצה לקבל הצעה משתלמת?


    ביטוח סייבר לעסקים

    כמעט כל בית עסק מתופעל על ידי מערכות מחשוב המחוברות לרשת שחושפות את העסק לפריצה או מתקפת סייבר שעלולה להביא לפגיעה בתפקוד השוטף של שלו.

    קבוצת גור מעניקה ללקוחותינו העסקיים מעטפת הגנה בטוחה מפני מתקפות סייבר הכוללת מוקד תמיכה זמין 24/7 כדי לתת מענה לאירועי סייבר שונים.

    ביטוח סייבר

    מהו ביטוח סייבר לעסקים? ומה הוא כולל:

    בשנים האחרונות אנו נתקלים במקרים רבים יותר של מתקפות סייבר על עסקים ומאגרי מידע שונים ומגלים את היקף הנזק שהן מייצרות. בדיוק לצורך כך, קיים המוצר שנקרא ביטוח הסייבר.

    ביטוח סייבר נועד להגן על המבוטח מפני נזקים שעשויים להיגרם לעסק שלו בגין פריצה למחשבי החברה. פוליסת הביטוח נחלקת לשלושה מרכיבים עיקריים שעליהם ניתן להוסיף עוד הרחבות.

    בחזית המלחמה הדיגיטלית הזו ביטוח סייבר (או ביטוח אחריות סייבר) הוא כלי חיוני באסטרטגיות לניהול סיכוני סייבר של עסק/מוסד בכל קנה מידה. פוליסת ביטוח סייבר כוללת:

    • כיסוי נזקים כספיים: מגוון כיסויים שנועדו לענות על הנזק הפיננסי לארגון אשר עלול להיגרם ויכול להיות כרוך בשחזור מערכות מחשוב ונתונים, חקירות משפטיות לקביעת הגורם וההיקף של ההפרה, הוצאות משפטיות, קנסות ועונשים רגולטוריים ועוד – כל אלה פגיעות בארגון שעלולות לאיים על יציבותו הפיננסית והקיומית במקרי קיצון. כל מתקפת סייבר – בין אם היא מתקפת כופר או "רק" פגיעה במחשבים והנתונים המאוחסנים בהם – עלולה לגרום לארגון הפסדי עתק בגלל חוסר היכולת שלו לפעול כרגיל. ביטוח סייבר יכול לספק פיצוי על אובדן הכנסה והוצאות נוספות שנגרמו במהלך שיקום הפעילות העסקית.
    • אחריות במקרה של תביעות צד ג': פגיעה בגורמי צד ג' יכולה לייצר עלות גדולה מאוד, לפעמים אפילו יותר מהנזקים הישירם לארגון כמו השבתת מערכות ותיקון נזקים. תקיפת סייבר שמביאה לדליפה של נתוני לקוחות פרטיים יכולה להביא לקנסות מצד המדינה או האיחוד האירופאי או להעמיד את הארגון בפני תביעה. כאשר מדובר בארגוני B2B הארגון עלול לשאת בנזק במקרה והתוקפים הצליחו לחדור ולפגוע בתשתיות המחשוב של אחד מהלקוחות הארגוניים של החברה. התקפות כאלה, הנעזרות בספקים קטנים (עם הגנות חלשות יותר) כדי להגיע לארגונים גדולים יותר הפכו לנפוצים מאוד, ולכן הן הופכות את ביטוח הסייבר לכדאי לארגונים בכל הגדלים.

    ביטוח סייבר לעסקים – נזקי סייבר שעלולים להיגרם כתוצאה מהתקפה

    ✓ פגיעה בגישה למערכות המחשב של העסק

    ✓ פגיעה בהכנסות כתוצאה משירות לקוי

    ✓ פגיעה במוניטין

    ✓ סחיטת כופר לביטול נעילת מערכות המחשוב

    ✓ שיבוש או פגיעה בנתונים ובמערכות המחשוב

    כיסוי נזקים שנגרמו על ידי צד שלישי

    בנוסף לנזקי הסייבר הנ"ל בחלק מהמקרים ידרש בנוסף להתמודד מול חזית נוספת שהיא נזקי צד שלישי:

    • תביעות מלקוחות שהמידע שלהם דלף החוצה
    • תביעות מספקים
    • תביעות עובדים
    • תביעה נוספת של צד שלישי עשויה להתרחש כאשר ווירוס נשלח ממחשב של בית־העסק למחשבים אחרים ומשבית אותם

    ניהול אירוע סייבר באמצעות מומחים בתחום – ביטוח סייבר לעסקים

    ניהול אירוע סייבר מצריך לתפעל מומחים ואנשי מקצוע בתחום ה- IT, Legal, PR שינהלו את האירוע עם גילויו, שיחקרו את האירוע, יימצאו את הפרצה ויתקנו אותה.

    את הפוליסה ניתן להרחיב לכיסוי הוצאות נוספות, כגון:

    • הוצאות יחסי ציבור למניעת הפגיעה בשמה הטוב של החברה/העסק המבוטחים
    • הוצאות הגנה בהליכים מנהליים/רגולטוריים (בהתאם לחוק)
    • תשלום אובדן הכנסות בגין פגיעה ברשת כתוצאה מכשל אבטחת מידע במערכות
    • כשל אבטחה בשירותים הניתנים על ידי ספק שירותי מיקור חוץ ועוד

    מעבר של עסקים לעולם הדיגיטל בעקבות מגפת הקורונה

    בשנה האחרונה, בעקבות מגפת הקורונה, עסקים רבים נאלצו לשנות ולהעביר את פלטפורמת המכירות והשירות שלהם לאינטרנט. עובדים רבים נאלצו לעבוד מהבית, דבר שגרם למעסיקים להעביר את המידע שלהם למחשבים ביתיים מאובטחים מעט פחות.

    ככל שהטכנולוגיה מתפתחת עובר יותר מידע רגיש לרשת והאתגר הגדול של החברות, העסקים ונותני השירותים הוא להגן על המידע הנמצא ברשותם באמצעים טכנולוגיים מתוחכמים. אך בחלק מהמצבים זה לא מספיק ולכן נדרש להיערך גם לפגיעות מסוג זה ברמה הביטוחית,ביטוח סייבר לעסקים.

    נקודות חשובות על ביטוח סייבר והצטרפות לקבוצת גור

    ✓ בביטוח סייבר לעסקים חברת הביטוח תהיה הגוף שינהל את האירוע בשיתוף עם המבוטח.

    ✓ בעת האירוע על המבוטח ליידע את החברה מידית והיא פועלת יחד איתו כדי לפתור את האירוע, לשלם כופר (אם נדרש), לשלוח אנשי מקצוע לאיתור החדירה ולשלוח מומחים למשא ומתן עם האקרים.

    ✓ מחיר ביטוח סייבר לעסקים נקבע לפי קטגוריית הסיכון והכל בהתאם למענה שיינתן לשאלון ביטוח סייבר

    ✓ את הפוליסה ניתן להרחיב לכלול אובדן הכנסה עד לתקופה מוגבלת בפוליסה.

    ✓ ישנה אפשרות לרכוש הרחבה עבור נזקים ואירועים כתוצאה מכשל באבטחה בשירותי מיקור חוץ

    ✓ במקרים מסוימים ניתן להוסיף את כיסוי ביטוח סייבר לעסקים גם לפוליסת אחריות מקצועית.

    ✓ כדאי לבדוק אם יש ברשותכם פוליסת אחריות מקצועית ולהוסיף כיסוי זה לפוליסה הקיימת.

    ביטוח סייבר: מרכיב חיוני בהגנה על הארגון מפני מתקפת האקרים

    יותר מ-23 מיליארד מתקפות סייבר בוצעו ב-2022 על חברת מסחריות, מוסדות בריאות, רשויות ממשלתיות, מוסדות פיננסיים, עסקים, ועוד. ביטוח סייבר הוא כלי הכרחי לצורך ניהול הסיכונים בפניהם ניצבים של כל חברה וארגון. הוא מציע הגנה כספית במקרה של אירוע תקיפה על מערכת המחשוב הארגונית והמוניטין שלו.

    בסוף השנה שעברה התקבלה התראת מודיעין סייבר בינלאומי מצד ממשלות בצפון אמריקה, אירופה ואסיה, וכן גופים כמו נאט"ו והאיחוד האירופי, שאיששה את הידוע זה מכבר: הממשל הסיני מפעיל תקיפות סייבר מאסיביות על חברות פרטיות, מוסדות פיננסיים, גופי ממשל, רשויות ביטחון, מוסדות אקדמיה וארגונים שונים בכל רחבי תבל. מתקפות סייבר סיניות בוצעו גם נגד גופים ישראליים, כולל חברות הייטק וביטוח, ספקי IT ותקשורת, מרכזי מחקר אוניברסיטאיים ובתי חולים.

    על פי מגזין הסייבר המוביל Security Magazine, ב-2022 בוצעו יותר מ-23 מיליארד(!) התקפות סייבר ברשתות החברתיות של חברות מסחריות, מוסדות רפואה, רשויות מקומיות, תשתיות, ועוד. ההאקרים ניסו באותה שנה למכור דאטה של חצי מיליון משתמשי ווטסאפ ברשת האפלה, 1.2 מיליון מספרי כרטיסי אשראי הודלפו לפורום האקרים, ומיליוני לקוחות בנקים איבדו מידע. על פי ה-FBI, מוסדות פיננסיים היו המועדים ביותר להונאות פישינג (גניבת מידע). השבתה של מערכות מחשוב בוצעה בין היתר בגוגל, וענף הסייבר הועמד בפני אתגרים שאיתם לא התמודד מעודו בניסיונות בעבר.

    בישראל אחת ממתקפות הסייבר הזכורות היא מתקפת נוזקות (תוכנה זדונית) הכופר שבוצעה נגד בית החולים הלל יפה בחדרה ב-2021. המתקפה שיבשה את פעילות בית החולים, ועל פי הערכות עלות השיקום – שנמשכה לאורך שנה – הגיעה ל-36 מיליון שקל, סכום שכלל הקמה מחדש של תשתיות תקשורת ומערכות מידע, אובדן הכנסות, דחיית ניתוחים, ועוד.

    במילים אחרות: מתקפות סייבר על , חברות ענק, עסקים קטנים ובינוניים– וגם על לקוחות ממשלתיים – רק הולכות וגוברות מבחינת היקף וגם מבחינת עוצמה. הנזקים של מתקפת סייבר יכולים אפילו לגרום לקריסה של ארגון קטן או בינוני, ובארגונים גדולים לפגיעה קשה בפעילות.
    לכן, לצד ההתמודדות עם הסיכונים באופן הטכנולוגי, עסקים חייבים להגן על עצמם באמצעות ביטוח סייבר שיכסה על כל נזק שהוא – בין אם לתשתית מקומית (פגיעה במחשבים ובתכנות), תשלום דמי כופר לאחר השתלטות על תשתיות, פגיעה בפרטיות לקוחות, השבתת שירותים ועוד.

    קבוצת גור מסייעת לארגונים לרכוש פוליסת ביטוח סייבר בהתאמה מרבית לסיכונים ולצרכים של הארגון, כולל ההרחבות הנדרשות כדי לכסות איומים שונים, ולספק לארגון את השקט הנפשי, ואת היכולת להתמקד בפעילות העסקית.

    אז אם גם אתם רוצים להבטיח את הארגון שלכם מפני מתקפת סייבר – אתם מוזמנים לפנות אלינו לקבלת מידע נוסף ולייעוץ מקצועי. טל' *2986

    ליצירת קשר