כיום ישראל מהווה כר נרחב לעסקי סטארט אפ שונים ומגוונים ושמה דגש על פיתוחים טכנולוגיים חדשניים שלרוב צומחים מתוך עסקי סטארט אפ שהחלו קטנים וצמחו לממדים ענקיים. ככל שחברת הייטק גדלה ומתפתחת, כך גוברים הסיכונים שמולם היא עשויה להתמודד. לצורך כך נדרש ביטוח עסקי מותאם שיספק את הכלים להתמודדות במקרה הצורך.
כדי לעשות קצת סדר בבלגן, לפניכם כמה ביטוחי הייטק מומלצים שלא כדאי לוותר עליהם.

ביטוח הייטק

1. ביטוח הייטק אחריות מקצועית מסוג TECH – הגנה מפני נזקים לצד שלישי

אם חברת הסטארט אפ שלכם מציעה שירותי תוכנה בלבד, תידרשו לרכוש ביטוח אחריות מקצועית מסוג TECH. זהו ביטוח שיעניק לעסק שלכם כיסוי מפני נזקים כלכליים שעשויים להיגרם ללקוחות עקב כשלים בתוכנה או רשלנות מקצועית מצד אחד העובדים. במקרים קיצוניים שבהם שירותי התוכנה מיועדים לצורך שימוש רפואי כלשהו, כשל בתוכנה או רשלנות מקצועית עלולים לגרום לפגיעה גופנית או לרכוש. עבור עסקים מסוג זה כדי להוסיף גם ביטוח חבות המוצר המעניק כיסוי מפני תביעות בגין נזק מוחשי לרכוש או לגוף. חשוב לציין כי ביטוח זה יכסה אתכם רק בתנאי שהתוכנה מיוצרת על ידי החברה עצמה.

2. ביטוח נאמנות עובדים – לשמור על מידע רגיש בתוך החברה

בנוסף להגנה של ביטוח אחריות מקצועית, מומלץ לבטח חברות הייטק גם בפוליסת נאמנות עובדים. ביטוח זה נועד לתת מענה במקרים של מעילת עובדים שנדרשים לבצע פעילות כלכלית מכל סוג שהוא – מזומן, אשראי, העברות בנקאיות וכדומה. במצבים מעין אלו, חברת הביטוח תפצה אתכם עבור נזקים כספיים שנגרמו לכם ולחברה שלכם, כתוצאה ישירה ממעשה המעילה.

3. ביטוח מבנה ותכולה – מדוע אסור לוותר עליו?

חברות סטראטאפ רבות החלו לפעול בחללי עבודה קטנים אך שהחלו להתפתח ולגדול, גבר גם הצורך לעבור למשרדים מרווחים יותר, להעסיק עובדים נוספים ואף לרכוש ציוד נוסף כגון מחשבים, ריהוט, כלי עבודה שונים ועוד. אם הסטארט אפ שלכם גדל והתרחב, ועברתם למשרדים חדשים, כדאי לכם מאוד לרכוש ביטוח צד שלישי למבנה ותכולה. ביטוח זה יכסה אתכם מפני נזקים העשויים להיגרם למשרדים עצמם או לציוד ולתכולה שבתוכו.

4. ביטוח הייטק – ביטוח סייבר – הגנה במקרה של תקיפה

אחד הסיכונים הגדולים העלולים להתרחש בעסק הוא פגיעה והשבתה של מערכת המחשוב והנתונים שבבעלותו. פוליסת סייבר הינו ביטוח חשוב וההכרחי כמעט לכל חברת הייטק או לכל עסק הנעזר בשירותי מחשוב לצורך תפעולו. אירועי סייבר כגון איומי כופר, חדירה של וירוס, אי יכולת לתת שירות, פגיעה במחשבי צד שלישי ועוד, עשויים לפגוע בהכנסות החברה, לפגוע במוניטין שלה ואף להוביל לתביעות של גורמים אחרים.

בנוסף לפיצוי הכספי שיידרש כדי לתקן את הנזקים ולפצות את צד שלישי, ביטוח נזקי סייבר יעמיד לרשות העסק אנשי מקצוע בתחום ה-IT שינהלו את האירוע, יחקרו ויטפלו בו באופן המקצועי ביותר.

5. ביטוח דירקטורים ונושאי משרה

ביטוח הייטק בעל חשיבות גדולה לארגונים בעלי דירקטוריון ניהולי + ארגונים המעסיקים עובדים בתפקידי מפתח ונושאי משרה בכירים – כמו מרבית חברות ההייטק במשק, ובפרט חברות בינוניות וגדולות. לעובדים ואישים בתפקידים בכירים יש השפעה אדירה על אנשים וגורמים רבים והם מקבלים החלטות כבדות-משקל בשגרה. כתוצאה מכך הם עשויים להיות חשופים לתביעות מצד לקוחות, בעלי מניות, ספקים, עובדים וגורמי צד-שלישי. ביטוח הייטק מסוג זה יכסה אותם ואת הארגון במצבים של טעות, השמטה, הפרת חובה, הצהרה מטעה, רשלנות או החלטה שגויה. 

6. ביטוח חבות מוצר

מוצר שחברת הייטק מייצרת עלול לגרום נזקים לגורמי צד-שלישי אשר משתמשים בו. חשוב לדעת שגם תוכנה מוגדרת מבחינה זאת כמוצר לכל דבר ועניין. נזקים, כמו למשל נזקים נפשיים ו/או פיזיים אשר נגרמים ללקוחות המשתמשים במוצר עלולים להוביל לתביעות מצידם. פוליסת ביטוח חבות מוצר מטרתה לכסות הוצאות הכרוכות בנזקים ותביעות אלו. בתור ביטוח הייטק, הפוליסה נרכשת בהתאמה אישית לסוג המוצר, קהל היעד, מחזור המכירות של החברה המבוטחת וגבול האחריות המבוקש. 

7. ביטוח הפרת פטנטים וקניין רוחני 

פעמים רבות מתרחשים מאבקים בין חברות הייטק ובין סטארט-אפים בכל הקשור להפרת זכויות יוצרים והפרת פטנטים רשומים. ביטוח הייטק חדשני מסוג זה מבטח את החברה או הסטארט-אפ הן כנגד תביעות מהצד שלהם והן כנגד תביעות המוגשות נגדם. הפוטנציאל לאבד את הקניין הרוחני הוא דרמטי, אבל גם הוצאות המשפט עצמן או הוצאת צו לעצירת הפעילות העסקית בעקבותיו עשויות להיות דרמטיות, ובפרט (אך לא רק) כשמדובר בסטארט-אפים צעירים ובלי גב כלכלי גדול.

כיצד לבחור ביטוח הייטק מתאים מבין הביטוחים שבהיצע?

העצה הטובה ביותר היא תמיד לרכוש פוליסת ביטוח בהתאמה אישית מלאה. לשם כך יש לאפיין את הצרכים והמאפיינים של החברה, הרי לכל סטארט-אפ וחברת הייטק יש נתונים ספציפיים משלהם. חלק מהביטוחים לא רלוונטיים לארגון שלכם וחלק מהם מהווים ביטוח הייטק הכרחי ובעל חשיבות ראשונה במעלה, כמו למשל ביטוח סייבר. גם בחירת הכיסויים הספציפיים של כל פוליסת ביטוח הייטק צריכה להתבצע בהתאמה אישית לארגון במטרה להבטיח כיסוי ביטוחי מלא והגנה אידיאלית בעת ובמידת הצורך.

סיכום והצטרפות לגור קבוצת ביטוח

אין סטארט אפ אחד דומה למשנהו, ולכן אין כיסוי ביטוחי אחיד לכולם. אנחנו קבוצת גור, מלווים את לקוחותינו העסקיים המעוניינים לרכוש פוליסת ביטוח לחברת הייטק וותיקה או לסטארטאפ מתחיל לצורך הכנת מעטפת ביטוחית הולמת שתתן מענה לסיכונים הקיימים. המומחים של קבוצת גור ישמחו להעניק ייעוץ בנוגע למכלול הביטוחים המומלץ עבור צורכי החברה השונים. לקבלת מידע נוסף על הפוליסה, צרו איתנו קשר ותענו בהקדם!

מידע נוסף

כיסויים מגוון כיסויים בהתאם לסוג הביטוח, כולל תביעות בגין נזקים הנגרמו בעקבות שימוש בשירותים ו/או מוצרים או החלטות של נושאי משרה בכירים, תביעות בגין הפרת זכויות יוצרים ו/או פטנטים רשומים, נזקים הנגרמו ממתקפות סייבר, נזקים הנגרמו כתוצאה ממעילות עובדים – ועוד 
למי מתאים? חברות הייטק בכל גודל + סטארט-אפים
אופן הרכבת הפוליסה בהתאמה אישית מלאה לתחום העיסוק, גודל העסק, כמות העובדים, אופי השירותים ו/או המוצרים, קהל היעד, היקף הפעילות, מוקדי הפעילות – ועוד